Rocker.Foruma.Biz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rocker.Foruma.Biz

Rock'n Yeni Adresi
 
AnasayfaKapıGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Black Metal

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
punker
Admin
Admin
punker


Erkek
Mesaj Sayısı : 45
Yaş : 33
En sevdiği Grup : Green day
En sevdiği şarkı : Working Class Hero
Ruh Halim : Black Metal Cesur10
Yasal UYARI ! : Dikkat Dikkat Rocker forum 15 dk'dan sonra bağımlılık etkisi yaratır => YASAL UYARI...!
Kayıt tarihi : 03/05/08

Kişi sayfası
Rocker Forum: Rocker Forum

Black Metal Empty
MesajKonu: Black Metal   Black Metal I_icon_minitimeCuma Nis. 02, 2010 11:36 pm

Black metal heavy metal'in alt-türü olan bir müzik türüdür. Black metal’in ilk temsilcileri -türe isim babalığı yapan “Black Metal” adlı albümünün yapımcısı da olan- Venom, Mayhem, Hellhammer, Mercyful Fate, Bathory ve Celtic frost gibi gruplardır. Black metal günümüzdeki biçimini ise büyük oranda Darkthrone, Enslaved, Burzum, Mayhem, Immortal ve Emperor gibi Norveçli grupların etkisiyle almıştır.
Özellikleri
Şarkı sözleri genelde satanizmle ilgili ve paganizm gibi diğer okült konulardan oluşur. Gitarlar yoğun olarak bozunmuştur (distortion’lanmıştır).
Davullar hızlı ve agresif bir tonda olup, “blast beat” olarak adlandırılan aynı parçaya (zil, trampet vb.) defalarca üst üste hızlıca vurulması biçiminde yapılan yöntemle çalınmıştır.
Gitarlar hızlı ve yinelemeli çalınmıştır (gitarın tıpkı ud gibi çalındığı tremolo yöntemi olarak adlandırılır).
“Scream vocal” olarak adlandırılan, seslerin derin ve içten bir böğürtü olarak duyulmasını sağlayan, ses tellerini titreştirmekle gerçekleştirilen vokal yöntemi kullanılmıştır. Hızlı perküsyon yapılmıştır. Müzikte yinelemeler yoğundur ve soğuk ve hüzünlü bir atmosfer hissedilir.
Black metal gruplarını diğerlerinden ayıran bir diğer özellik ise eskiden daha yoğun olarak kullanılan “corpse paint” adlı, yapanın çürümekte olan bir ceset ya da bir veba kurbanı gibi gözükmesini sağlayan özel bir tür siyah ve beyaz makyajdır. Bu makyaj ve black metal müzisyenlerinin tüm Dünya’da yaygın olarak takma sahne adları kullanması müzisyenlerin kimliklerinin saklanmasına yardımcı olur.
Türkiye'de
Başlıca tanınmış Türk black metal grupları arasında Ehrimen, Episode 13, Moribund Oblivion, Nord av Snafells, Ominous Grief, Raven Woods, Sadistic Spell, Sagu, Satanic Verses ve Witchtrap sayılabilir.
1980’lerin ikinci yarısına gelindiğinde Heavy Metal’in bir türevi olan Death Metal’in farklı ve ilginç bir uzantısı ortaya çıktı; Grindcore. Ortaya çıkan her müzik türü gibi, çıkar çıkmaz farklılaştırılan ve özelleştirilen Grindcore’u ilk kullanan grup Napalm Death oldu. Daha sonra Scorn, Harmony Corrupted ve Utopia Banished’de bu tarz çalıştılar. Yalnız Heavy Metal’in müziği küçümseyen ve alaşağı eden bir kolu olan Grind Core’un bu anlamdaki radikalliği, bu türün çoğu zaman bir müzik olup olmadığının tartışılmasına yol açtı. Yine de Cannibal Corpse ve Scorn gibi gruplar bu türde yollarına devam ederken Carcass, Godflesh, Treponem Pal ve Pitchshifter gibi gruplar bu tartışmalardan nasibini alarak bu türden uzaklaşmaya başladılar. İşte tam bu sıralarda Death Metal cephesinde de yeni arayışlar söz konusuydu ve ortaya daha melodik, daha gürültülü ama gelecek vaad eden “Black Metal” çıktı. Deneyselliği daha açık olması ve kalıplardan gittikçe uzaklaşması Death Metal yapan çoğu grubun ilgisini çekti ve kısa bir süre sonra daha melodik bir müzik yapmak isteyenlerin bu türe doğru kaymaya başladığını görüyoruz. Samael, Satyricon, Cradle Of Filth ve Moonspell grupları bunun en kayışa en güzel örneklerdir. Çünkü bu grupların müziklerine o sırada bir çok yeni unsur katılmıştır (Klasik ve Flamenco rifleri, bayan vokaller, synthesizer’lar, scream (çığlık) vokaller). Aslında heavy metal tarihine göz attığımız zaman Black Metal’in oluşum safhasında bir çok ünlü grubun müziğinin rol oynadığını görebiliriz. Bunlardan bu türe isim babalığı yapan Venom’un “Black Metal” albümüdür, şüphesiz. Yine de tek başına Venom bile Black Metal’i tam olarak temsil edemez. Bu bakımdan Mayhem, Hellhammer, Mercyful Fate, Bathory ve Celtic Frost gibi grupların Venom’la birlikte Black Metal’in ufkunu genişleten ilk gruplar olduğunu söyleyebiliriz. Gelelim Black Metal’in ortaya çıkışında dünyanın durumuna ve bu müzik türünün müzikal ve ideolojik yapısına..
1980’li yılların sonlarında soğuk savaşın bitişiyle birlikte sosyal sıkıntılar nihilistik ve hatta tek kullanımlık bir toplum yaratmıştı. O dönemin çocukları hayatlarını çoğunlukla değersiz saydılar ve anlamsız emek, milyonların vaktini alırken, tapınma ihtiharları gerçekleşti. Müzik yarı gönüllülükle uygunsuz ideallere tam kölelik arasında sürüklenip durdu.80’lerin sonlarında 80’lerin cahil ticari şehveti kaybedildi ve estetikten yoksunluğundan habersiz 70’li yılların optimizmi canlandırılmaya çalışıldı. Duygusal nihilizm ön plana çıktı ve öfkeli ruhlar yaşamak için bir sebep bulmakla ölümün anlamını araştırmak arasında bocaladılar. İşte Black Metal ortaya çıktığı zamanlarda dünyanın psikososyal durumu bu şekildeydi.
Black Metal, Heavy Metal ve Thrash Metal melodilerinin üzerine mistik, okült (Bilimsel yöntem dışındaki yollar ile "gizli" bilginin araştırılması), karabüyü gibi konuların sözelliğinde, gerginleşmiş gitar tellerinde ve çığlığa yönelen vokallerin eşliğinde doğdu. Şarkı sözleri nefret ve öfke doluydu ve bunu en iyi anlatabileceği yönü, çığlığı (Scream Vocal) seçti. Şarkıların bateri partisyonları da farklılık arzediyordu. Yoğun bir şekilde öfkeye eşlik edebilecek bir tonda, “Blast Beat” olarak adlandırılan hızlı ve agresif bir ritm yapısına büründü. Ayrıca deneyselliğin bir sonucu olarak New Wave biçiminden etkilenen Black Metal grupları klavyeyi (synthesizer ve/veya piyano) de müziklerine destek olarak bir atmosfer yaratması için ilave ettiler. Gitarlar hızlı ve tremololu bir şekilde yoğun öfkeye destek oluyorlardı.Böylece kutup kadar soğuk bir müzik türü ortaça çıkmıştı. Çoğu zaman Death Metal ve Black Metal gruplarının yaptıkları müzikler birbirine karışsa da, zamanlar Death Metal’in ritmik senkronları, nihilistik tonsuzlukları, dehşetli şarkı sözleri ve ölümsüzlük konusundaki vahşi ısrarı, Black Metal’in karanlık, günah, yıkma isteğiyle dolu sert ve kromatik müziğinin içinde eridi. Black Metal’in çarpık vokalleri ise o dönemin nevrotik insanları üzerinde her zaman aklı başında ve lüzumlu mesajlar veren bir toplumun panzehiri olarak görüldü.
Black Metal gruplarının bir diğer önemli özellikleri ise o dönemde daha yoğun olarak kullanılan ve adına “Corpse Paint” adı verilen bir makyaj uygulamalarıydı. Böylece nefret dolu sert müzikleri icra edenler de yaşayan bir insandan çok çürümekte olan bir cesede veya veba kurbanı bir ölüye benziyordu. Bu makyajın uygulanmasıyla birlikte grupların üyeleri de normal insan isimlerinden vazgeçip takma isimler kullanmaya ve buhranlı kişiliklerini saklamaya başladılar. İşte günümüzde Heavy Metal müziğine karşı olan önyargıları zamanında üzerine mıknatıs gibi çeken metal müzik türevi olan Black Metal’in en önemli temsilcileri de okült öğelerin, destanların ve efsanelerin en yoğun olduğu bölge olan İskandinavya bölgesinden çıkmıştır. Darkthrone, Enslaved, Mayhem, Burzum, Immortal ve Emperor gibi Norveçli grupların etkisiyle tüm dünyada hala dinlenilmekte olan bir türevdir. Ülkemizde ise Ehrimen, Episode 13, Infected, Moribund Oblivion, Nord av Snafells, Ominous Grief, Raven Woods, Sadistic Spell, Sagu, Satanic Verses ve Witchtrap gibi gruplar bu türde çalmaktadır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://rocker.canadian-forum.com
 
Black Metal
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Heavy Metal
» POP METAL
» Hair Metal
» Speed Metal
» Death Metal

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Rocker.Foruma.Biz :: Musıc Genel :: Rock - Metal Genel-
Buraya geçin: